Mijn persoonlijke top tien

Die is natuurlijk hartstikke dynamisch. En ik zal hem hier bijhouden. Gewoon, voor de lol. Als je wilt weten hoe actueel het lijstje is, kijk naar de datum waarop deze pagina is bijgewerkt. En ik bedoel niemand te beledigen hoor, het is gewoon een grapje. Komt ie:

 1. Mylene Farmer: Mag natuurlijk niet ontbreken. Maakt niet uit waarin of waarvan, altijd een plaatje. Tja, ik ben nu eenmaal een bevooroordeelde fan.
 2. Elisabeth Hurley in Bedazzeled. Duivels en onweerstaanbaar.
 3. Valérie Quennessen in Summer Lovers. Een flinterdun script, maar mooie plaatjes. En Valerie. Helaas te weinig van gezien voor het abruptre einde van haar carriere.
 4. Kateryna Pavlenko – Wie? Monokatee, de zangeres van Go_a, de act uit Ukraine van het songfestival ’21. Mysterie, toch ook weer niet, heel mooi. Natuurlijk hadden ze moeten winnen met dat meeslepende nummer.
 5. Jenny Ortega als Wednesday in de netflix-serie. Ik heb altijd al een zwak gehad voor Wednesday. In de serie net ietsje te makkelijk vindt ik, ze mag moeilijker en nog zwarter. Maar toch, heel leuk.
 6. Calista Flockhart als Ally McBeal. Een hoop werk, maar o zo aandoenlijk.
 7. Angelina Jolie in The Tourist. Jammer van Johnny Dep, want daar ben ik niet zo van. Maar Jolie is weer tres jolie. En veel eerder (en onbekender): Pushing Tin. Ze kan ook nog ontwapenend zijn.
 8. Gemma Atherton als prinses in Prince of Persia, Sands of Time (2010): Lekker brutaal, bijt lekker van zich af.
 9. Lynn Collins in John Carter. Zo hoort een prinses op Mars er uit te zien.
 10. Kristin Scott Thomas in Under a Cherry Moon. Een echte dame, met in de film nog een leuke ietwat rebelse rol ook nog. Ook onwerkelijk mooi in The English Patient. Ow, en die neus …. geweldig.

En de eer om de meest recente uitvallers te zijn gaat naar (of: Met pijn in mijn hart neem ik voor wat betreft deze top tien afscheid van) :

 • Jodie Whittaker in Broadchurch. Wat een aandoenlijke huisvrouw. Natuurlijk bekend als eerste vrouwelijke Dr Who. Dat accent als ze als zichzelf geinterviewd wordt, die lach. Onbetaalbaar.
 • Tea Leoni in Deep Impact (1998): Vanwege het hele lichte lidteken onder het linkeroog, de neus, het korte koppie. En natuurlijk de hese stem.
 • Natascha McElhone in het eerste seizoen van Designated Survivor. Een echte klasse first lady, maar dan menselijk.
 • Chloe Grace Moretz in The Fifth Wave. Verrassend en fris.

Mijn blog