Het braafste jongetje van de klas wil ook een vaccinatie

Ik zit dus thuis braaf te wachten op een eerste oproep. Ondertussen hoor ik allerlei andere leeftijdsgroepen toch eerder gaan dan ik gedacht zou hebben. OK, niet iedereen kan tegelijk, dus ik wacht wel.

Uitnodiging voor de eerste prik. Astra Zeneca. Niet iedereen wil dat, maar kennelijk is dat voor mijn leeftijd de prik die me is toegewezen. Ik protesteer niet, ik laat me lekker prikken.

De volgende uitnodiging over zes weken, zoals het RIVM zegt? Nee, zegt de huisarts, de volgende prik over twaalf weken. Ok, ik laat het maar weer gelaten over me heen gaan.

In het nieuws: Mensen uit mijn leeftijdsgroep die een grote mond gehad hebben tegen de huisarts en geen AZ willen, worden beloond: Ze mogen een afspraak maken voor een prik met een ander vaccin, waarmee je trouwens ook maar 1 prik hoeft. Ze mogen gelijk een afspraak maken. In een keer klaar dus. Nou ja, ik wacht maar weer af.

Nadat ik een paar dagen weg ben geweest kom ik terug en blijk ik een uitnodiging gehad te hebben. Maar ik was weg. De huisarts bellen? Onbegonnen werk. Het bandje dat op staat alterneert tussen tien minuten muziek en dan niks, of de mededeling “Helaas, niemand beschikbaar. Tot kijk!”. Ik loop dus maar naar de praktijk.

Nee, nu prikken kan echt niet. Nieuwe afspraak! Ik wacht maar weer een week. Heeft u al een geel boekje? Nee, hoe kom ik daar aan? O, dat weet ik niet. Komt de vaccinatie dan niet in de app? Dat weet ik ook niet.

Volgens mij ben ik, met mijn 61 jaar, de laatste die in dit land gevaccineerd wordt. Als beloning voor goed gedrag.