Klimaat akkoord!

De poolkappen mogen niet smelten, en ik dus wil ik zo duurzaam mogelijk auto rijden. Maar niet minder. Dus bijvoorbeeld electrisch. Als die electriciteit tenminste niet gemaakt wordt met kolen. En ook niet uit kernenergie. Liever ook niet van olie. Maar bomen gaan we er zeker niet voor planten en verstoken. Windmolens is prima, maar dan op een plek waar ik ze nooit kan zien. Al die electriciteit ga ik opslaan in milieu vriendelijk geproduceerde accus. Biobrandstof kan ook. Als dat maar niet ten koste gaat van hongerende kinderen in derde wereldlanden.

En ik moet ook van het gas af. Dus bijvoorbeeld naar electriciteit. Voor die electriciteit geldt hetzelfde voor als voor auto rijden. Teruglopende gasopbrengsten mogen mij natuurlijk niets kosten. Vriendelijk voor Groningen, en tegelijkertijd vriendelijk voor mijn portemonnaie.

En vliegen op vakantie moet iedereen verboden worden. Behalve voor mij dan. Als het maar geen CO2 uitstoot, Schiphol maar niet groeit en Lelystad niet open hoeft. Iedereen een vliegtax laten betalen is dus een goed idee. Want ik rij zelf wel naar Dortmund of Brussel, maar ieder ander betaalt die tax dus wel.

Dat mag me natuurlijk allemaal niets kosten. Dus ik wordt door de overheid financieel gecompenseerd, zonder dat er een belasting verhoogd wordt. Of alle lasten zijn voor het bedrijfsleven, die dan die lastenverzwaring niet mag doorberekenen in de consumentenprijzen.

Kijk, en zo wordt het een hele mooie wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *